SAKAL EKİMİ
Sakal her zaman erkekler için önemli olmuştur. Belirli bir dönem gözden düşmüş ve sakalsız olmak medeniyetin şartı olarak tanımlanmış olsa da Amerika başkanı Abraham Lincoln gibi figürlerin sakal bırakması sakalı tekrar moda haline getirmiş ve o günden günümüze yerini korumuştur. Geçtiğimiz on yılda ise sosyal medyanın yükselişi ile sakalı gür erkek resimleri maskülenliğin ve yakışıklılığın tanımı haline gelmiştir. Sakalında boşluk olması bazı erkeklere özgüven eksikliği hissettirir. Hollywood aktörlerinden Brad Pitt, George Clooney, Ben Affleck ve Colin Farrel gibi ünlülerin de bu trende katılması ve sakal ekimi yaptırması bu trendin yükselmesine katkı sağlamıştır ve sakal ekimi operasyonu sıkça uygulanır hale gelmiştir.
Genetik, ilaç kullanımı ve geçirilen hastalıklar sebebiyle yitirilen tüylerin olduğu ya da doğuştan tüyün hiç var olmadığı sakal/bıyık bölgesine uygulanır. Uygulama, sakal yapısını bozmadığından işlem sonrası bireyler doğal görünümlü sakala kavuşurlar. Sakal ekimi, lokal anestezi altında FUE tekniğiyle yapılır (Uygun bölgelerden kıl kökleri alınarak tüysüz bölgeye transfer edilir.) Ekilen tüm kılların tutunamaması muhtemeldir ancak durum hiçbir zaman ekim öncesi seviyede gözlenmez.
Sakal Ekimi Kimlere Yapılabilir?
Herhangi bir ilaç tedavisi görmeyen ya da ağır bir hastalık geçirmeyen tüm erkeklere yapılabilir. İşlem Öncesi ve Sonrası İşlemden birkaç hafta önce kan sulandırıcı ilaçların ve tütün ürünlerinin kullanımı bırakılmalıdır. İşlem sonrası ise uygulama alanı su ve kimyasal maddelerle (tıraş losyonu, parfüm vb.) temas ettirilmemeli, iyileşme dönemi tamamlanmadan kıllar tıraş edilmemelidir. Ekilen Kıllar Uzar mı? Ekilen kıllar, canlı kıl kökleri olduğu için diğer tüyler gibi uzamaktadır.